Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
05.05.2022 Broj: 201

GDCK Križevci na prijemu kod gradonačelnika Grada KriževacaDana 5.5.2022. godine gradonačelnik Križevaca Mario Rajn u Velikoj vijećnici priredio je prijem djelatnika i volontera GDCK Križevci povodom obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Prijemu su prisustvovali djelatnici i volonteri GDCK Križevci koji su tijekom prošle godine sudjelovali na akcijama cijepljenja, a kojih je bilo ukupno 23.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn istaknuo je kako GDCK Križevci u velikom angažmanu tijekom prošle godine pomoglo u suzbijanju pandemije koronavirusa, također se zahvalio svima na predanom radu u vrijeme potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, trenutne situacije s izbjeglim stanovništvom iz Ukrajine i što humano djeluju za dobrobit potrebitih.

Predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci Franjo Husinec zahvalio je gradonačelniku na prijemu i svim zaposlenicima koji sudjeluju na projektima.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Antonija Pukec zahvalila je gradonačelniku i njegovim suradnicima na prijemu, te navela koliko su dana i sati djelatnici i volonteri proveli na akcijama cijepljenja. Osvrnula se i na trenutnu situaciju sa stanovništvom iz Ukrajine, te kazala kako je trenutno na području djelovanja GDCK Križevci smješteno 11 osoba iz Ukrajine.

U ime Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije predsjednica Đurđica Trbus istaknula je kako je Koprivničko-križevačka županija prva po broju darivanih doza krvi na 100 stanovnika u Hrvatskoj. Osnovan je i Klub dijabetičara “Slatko srce” koji pokriva naša tri društva i vezan je za djecu koja boluju od dijabetesa. DCK Koprivničko – križevačke županije je po organizacijskom ustroju zajednica gradskih društava: GDCK Koprivnica, GDCK Križevca i GDCK Đurđevac, a djeluje na području Koprivničko – križevačke županije. Na kraju se zahvalila svima te istaknula kako nitko nikad nije odbio doći na akciju cijepljenja, a citiramo njezine završne riječi „Sretna sam što vas imam!“.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci ovim putem se zahvaljuje gradonačelniku Mariu Rajnu i njegovim suradnicima na prijemu, te svim djelatnicima i volonterima na nesebičnom radu.

GDCK Križevci

IZVORI: Prigorski.hr, Grad Križevci