Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
09.05.2022 Broj: 203

Članovi GIT-a sudjelovali na taktičko-pokaznoj vježbiSvjetskim danom Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca koji se obilježava svake godine 8. svibnja, u Hrvatskoj započinje i Tjedan Crvenoga križa koji traje do 15. svibnja.

U povodu početka Tjedna Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenog križa Križevci, sudjelovalo je 8. svibnja u Svetom Petru Orehovcu na taktičko-pokaznoj vježbi koju je organiziralo DVD Sveti Petar Orehovec. Taktičko-pokaznom vježbom završen je ciklus vatrogasnih radionica predviđenih projektom „Kuća ideja-prostor zajedništva“, a ujedno je obilježen i blagdan svetog Florijana, Svjetski dan vatrogasaca te svibanj kao mjesec zaštite od požara.

Vježba je prikazala nesreću u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila od kojih je na jednom izbio požar, a u drugom je bila zarobljena unesrećena osoba. Unesrećenu osobu vatrogasci su pomoću uređaja za rezanje metala oslobodili iz automobila, a predstavnici GDCK Križevci, članovi GIT-a pružili su unesrećenoj osobi prvu pomoć i odvezli je na daljnju obradu. Sudjelovanjem u ovoj vježbi ukazali su na važnost poznavanja i pružanja postupaka prve pomoći.