Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
13.05.2022 Broj: 205

Hrvatska volontira - aktivnost sa Srednjom školom "Ivan Seljanec" KriževciOvogodišnja manifestacija Hrvatska volontira, kao i svake godine, želi promovirati značaj i dobrobiti volontiranja za razvoj društva. Ove godine, prateći Europsku godinu mladih, naglasak je stavljen na potencijale i snagu sustavnijeg angažmana mladih u suočavanju s izazovima prirodnih i društvenih kriza kao što su klimatske promjene, COVID-19, nasilje, ratovi i veliki priljev izbjeglica.
Budući da je tematika prve pomoći prisutna u svim ovim aktivnostima, Gradsko društvo Crvenog križa Križevci, kao aktivnost ove kampanje, organiziralo je predavanje o važnosti poznavanja postupaka prve pomoći.
U suradnji sa predstavnicima Centra za mlade organizirano je predavanje za učenike Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci koji su imali priliku upoznati osnovne postupke prve pomoći, reanimacije i zaustavljanja krvarenja, ali i upoznati se s radom Gradskog društva Crvenog križa Križevci.
Također, predstavnici GDCK Križevci pozvali su mlade da se uključe u volontiranje i time ispune svoje slobodno vrijeme i pridonesu boljitku cjelokupne lokalne zajednice.
Kampanja, kao i predavanje u sklopu akcije Hrvatska volontira održano je u Tjednu Crvenog križa koji se obilježava od 8.do 15. svibnja.

GDCK Križevci