Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
28.06.2022 Broj: 239

Promocija zdravlja i prevencija bolesti- projekt „Savjetovalište Crvenog križa“Gradsko društvo Crvenog križa Križevci započelo je s provedbom projekta „Savjetovalište Crvenog križa“. Projekt je prijavljen na poziv Promocija zdravlja i prevencija bolesti- faza II. Projekt će se provoditi 18 mjeseci, a ukupna vrijednost je 433.083,00kn.
Projekt „Savjetovalište Crvenog križa“ usmjeren je povećanju znanja i svijesti građana u lokalnoj zajednici o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti kao i promicanju zdravih navika i zdravlja te povećanju svijesti građana o važnosti prevencije bolesti.
Kroz savjetovalište pružit će se usluge individualnog, grupnog i obiteljskog savjetovanja o čuvanju zdravlja i poteškoćama i problemima nastalim u raznim životnim situacijama.
Savjetovanja će biti usmjerena na prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine, prevenciju i suzbijanje bolesti, prevenciju kardiovaskularnih bolesti, malignih bolesti i ostalih bolesti prema interesima građana.
U sklopu projekta pružat će se i psihosocijalna podrška oboljelima, članovima obitelji oboljelih i obiteljima u kriznim situacijama kao i savjeti za usvajanje pravilnih prehrambenih navika te savjeti za usvajanje pravilnih navika vezanih uz tjelesnu aktivnost.
Savjete će pružati stručnjaci iz raznih struka kao što su liječnici, psiholozi, socijalni radnici, a sve u cilju pružanja potpore i savjetovanja građanima sa zdravstvenim, psihološkim i socijalnim poteškoćama.
Savjetovanje će se nastaviti održavati na tjednoj bazi, a zainteresirani građani mogu se javiti u Gradsko društvo Crvenog križa Križevci.