Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
15.09.2022 Broj: 264

Potpisan ugovor projekta „Pruži ruku potrebitima“Poštovana/i,

obavještavamo vas da je Gradskom društvu Crvenog križa Križevci iz Europskog socijalnog fonda, Program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. , Poziv: „Zaželi-program zapošljavanja žena“–faza III odobren projekt pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“ u visini 1.500.000,00 kn bespovratnih sredstava.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Antonija Pukec, potpisala je Ugovor za projekt „Pruži ruku potrebitima“ dana 14. rujna 2022.

Potpisana su 52 ugovora u vrijednosti više od 55 milijuna kuna, a uručili su ih potpredsjenica Vlade RH Anja Šimpraga i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Nositelj: Gradsko društvo Crvenog križa Križevci
Partneri: Grad Križevci
Hrvatski zavod za zapošljavanje
Centar za socijalnu skrb Križevci

Trajanje: 8 mjeseci
Obuhvaćeno je područje grada Križevaca i okolnih naselja te općine Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno s ciljem uključivanja žena u nepovoljnijem položaju na tržište rada. Glavna aktivnost ovog projekta:
- Zapošljavanje žena iz ciljane skupine na 6 mjeseci u svrhu potpore i podrške starijim i/ili nemoćnim osobama kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci provodilo je Zaželi – program zapošljavanja žena – faza I, te Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.

Projekt Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III pod nazivom "Pruži ruku potrebitima" usmjeren je unapređenju mogućnosti zapošljavanja i zapošljavanju žena lokalne zajednice u nepovoljnom položaju. Ciljna skupina su nezaposlene žene s područja grada Križevaca, pripadajućih naselja i općina uz prednost ženama iz teže zapošljivih/ranjivih skupina u svrhu njihova uključivanja u lokalnu zajednicu, davanje mogućnosti za ostvarenje egzistencije i samim time povećanje kvalitete njihova života. Projektom će biti obuhvaćena 31 žena koja će postati konkurentnija na tržištu i najmanje 186 krajnjih korisnika s kvalitetnom uslugom pomoći u kući.

Opći cilj projekta „Pruži ruku potrebitima“ je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na slabije razvijena područja i područja s većom nezaposlenosti na način da im se omogući stjecanje znanja i iskustva koje će im pomoći da se lakše uklope i prilagode na život u lokalnoj zajednici.

GDCK Križevci