Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
20.09.2022 Broj: 268

Edukacija Gradskog interventnog ima na PaguČlanovi Gradskog interventnog tima sudjelovali su na edukaciji od 15. do 19. rujna 2022. godine u Križevačkom dječjem odmaralištu na Pagu.

Na edukaciji je sudjelovalo 13 sudionika iz Gradskog interventnog tima GDCK Križevci. Predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Đurđica Trbus poželjela je dobrodošlicu i iskazala zadovoljstvo što se svake godine organiziraju edukacije za članove GIT-a budući da moraju biti osposobljeni za djelovanje u kriznim situacijama. Zatim je pozdravnu riječ uputila Branka Hastor, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Karlovac ujedno i ravnateljica Županijskog društva Karlovačke županije koja je bila i u funkciji predstavnice Hrvatskog Crvenog križa, budući da je članica Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa.

U sklopu edukacija razmijenjena su iskustva Gradskih interventnih timova Križevci i Karlovac, a obrađene su teme vezane uz Ukrajinsku krizu, psihosocijalnu podršku u kriznim situacijama, te zaštiti i djelovanju u pomoći stanovništvu na područjima kojima prijeti poplava. Održane su i kondicijske vježbe članova GIT-a. Članovi GIT-a koji su pomagali stanovništvu na terenu za vrijeme poplava, migrantske krize i potresa razmijenili su iskustva s kojima su se susretali za vrijeme djelovanja u kriznim situacijama.

GDCK Križevci