Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
18.10.2022 Broj: 281

Završena aktivnost pružanja usluge prijevoza uz pratnju starijim osobama u sklopu projekta „Starost nas povezuje“Gradsko društvo Crvenog križa Križevci provodi projekt „Starost nas povezuje“ koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta iznosi 1.333.956,36 kn. Cilj ovog projekta usmjeren je na širenje i unaprjeđenje kvalitete socijalnih usluga na području grada Križevaca te općina Kalnik, Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno. Kao jedna od aktivnosti projekta koja je doprinijela uključivanju starijih osoba (ciljne skupine) u društvo bila je i pružanje usluge prijevoza uz pratnju.

U sklopu navedene aktivnosti zaposlen je vozač pratitelj koji je pružao usluge prijevoza uz pratnju starijim osobama (ciljnoj skupini) tijekom 22 mjeseca provedbe projekta. Cilj pružanja usluge prijevoza uz pratnju bio je omogućiti starijim osobama koje zbog svojih zdravstvenih, socijalnih i materijalnih prilika nisu bile u mogućnosti samostalno odlaziti liječniku, u bolnicu, banku i sl.

Za potrebe pružanja usluge prijevoza uz pratnju nabavljeno je kombi vozilo s kojim su se prevozile starije osobe s područja grada Križevaca te općina Kalnik, Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno na bolničke preglede van područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Križevci kao što su Koprivnica, Bjelovar i Zagreb. U aktivnost prijevoza uz pratnju tijekom provođenja projekta uključeno je 85 starijih osoba.

Provođenjem aktivnosti prijevoza uz pratnju uvidjeli smo da ovakav oblik socijalne usluge je itekako potreban starijim osobama s obzirom da većina živi u ruralnim područjima gdje je slaba prometna povezanost te često zbog svojeg zdravstvenog stanja nisu ni u mogućnosti koristi takav oblik prijevoza.

Aktivnost pružanja usluge prijevoza uz pratnju na projektu „Starost nas povezuje“ je završena nakon 22 mjeseca provedbe. Sa željom da se nastavi pružati ovakav oblik socijalne usluge starijim osobama Gradsko društvo Crvenog križa Križevci nastojat će ponovno aplicirati na pozive koji omogućuju provedbu ovakve vrste aktivnosti.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci