Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
23.10.2022 Broj: 283

Velika međunarodna vježba spašavanja na ŠodericiGradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je domaćin Međunarodne terenske vježbe timova za krizne situacije, koja se u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa od 20. do 23. listopada 2022. godine odvija na jezeru Šoderica. U vježbi je sudjelovalo gotovo 500 pripadnika interventnih timova Crvenog križa iz cijele Hrvatske te Turske, Poljske, Slovenije, Bugarske, Španjolske, Italije i Albanije.

Tema vježbe su poplave, a cilj testirati interventne timove, osvježiti znanje te pokazati spremnost i koordiniranost u slučaju kriznih situacija. Među timovima na vježbi sudjelovao je i Interventni tim Koprivničko-križevačke županije.

Uz predstavnike Međunarodne federacije Crvenog križa te Hrvatskog Crvenog križa predvođenog izvršnim predsjednikom Robertom Marktom, na svečanosti otvorenja ove velike vježbe okupljenima su se obratili ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i ujedno ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Adela Sočev, zamjenik Koprivničko-križevačkog župana i ujedno načelnik Stožera Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, u ime Grada Koprivnice pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić te načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, a vježbu su sa zanimanjem pratili i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Vjekoslav Štimac, predsjednica GDCK Đurđevac Dubravka Jaković, predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđa Trbus, ravnateljica GDCK Križevci Antonija Pukec i mnogi drugi.
Svi sudionici, u skladu sa svojim kompetencijama i područjima djelovanja, imali su zadatak pomagati stanovništvu stradalom u velikoj poplavi, ali i biti samodostatni u svojoj svakodnevnici u kamp naselju.
Iz Gradskog društva Crvenog križa Križevci na vježbi su sudjelovali Miljenko Jagodić, Davor Japec i Darko Križanić, a članice Dnevnog boravka GDCK Križevci u sklopu radionice „Slatko-slana kreativa“ pripremile su razne slastice.

GDCK Križevci

IZVOR: HCK i GDCK Koprivnica