Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
06.02.2023 Broj: 317

GDCK Križevci potpisalo je Sporazum o provođenju programa pomoći u kući i dnevnog boravka za starije osobe za 2023. godinuU prostorijama Županijske uprave dana 6.2.2023. godine ravnateljica GDCK Križevci potpisala je Sporazum o provođenju programa pomoći u kući i dnevnog boravka za starije osobe za 2023. godinu i to:

- Sporazum o provođenju programa pomoć u kući starijim osobama između Županije i Općina Kalnik, Sv.Petar Orehovec, Sv. Ivan Žabno i Gornja Rijeka i GDCK Križevci.
Programom Pomoć u kući starijim osobama u navedenim općinama želi se poboljšati kvaliteta života starijih osoba i zadržati ih što duže u vlastitim domovima. Navedeni program GDCK Križevci kontinuirano provodi od 2012. godine.

- Sporazum o pružanju usluga pomoći u kući između Županije, Grada Križevaca kojeg je potpisao gradonačelnik Mario Rajn i GDCK Križevci.

- Sporazum o pružanju usluga dnevnog boravka za starije osobe u Križevcima između Županije i GDCK Križevci.

Dnevnim boravkom želi se smanjiti potreba za smještajem izvan vlastite obitelji, pomoći u prevladavanju osjećaja izoliranosti, te kroz druge aktivnosti poboljšati kvalitetu života starijih osoba. GDCK Križevci program dnevnog boravka kontinuirano provodi od 2014. godine.

Ravnateljica GDCK Križevci napomenula je: „Zahvaljujem Županiji i jedinicama lokalne samouprave na kontinuiranoj podršci, koja znači veliku sigurnost našim korisnicima, ali i gerontodomaćicama. Brine se o svim njihovim potrebama, što posebno dolazi do izražaja u ruralnim područjima, a najvažnije od svega je dimenzija socijalnih kontakata koji se ostvaruju na ovaj način. Hvala svima uključenima!“

GDCK Križevci

IZVOR FOTOGRAFIJA: Koprivničko-križevačka županija


  • Više informacija o potpisivanju Sporazuma dostupno je na poveznici.