Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
27.03.2023 Broj: 324

Mladi Hrvatskog Crvenog križa izabrali novo vodstvoProteklog vikenda od 23. do 26. ožujka 2023. godine u Novom Vinodolskom održana je zajednička Sjednica Skupštine mladih HCK 3. i 4. saziva na kojoj je iz GDCK Križevci sudjelovala Martina Car kao član Skupštine mladih HCK.

Na Skupštini je održan izbor novog vodstva te je za predsjednicu izabrana Ivana Miljak iz Gradskog društva Crvenog križa Split, a za potpredsjednicu mladih izabrana je Mila Tavić iz Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.
Uz predsjednicu i potpredsjednicu, izabrano je i 11 članova Odbora mladih za mandatno razdoblje od 2023. do 2025. godine.

Tijekom sjednice verificiran je i mandat za 59 predstavnika u novom sazivu Skupštine mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Uz izbor novoga vodstva, mladi su sudjelovali i u više edukativnih radionica koje će im pomoći u budućem radu pri njihovim društvima Crvenog križa na lokalnoj razini. Tako su imali prilike sudjelovati na radionici „Procjena potreba u zajednici“ udruge SMART, te na dvije radionice Agencije za mobilnost – „Europske snage solidarnosti“ i „Erasmus+“. Osim toga, upoznati su sa svim trenutnim programima Hrvatskog Crvenog križa usmjerenih mladima i sudjelovali su na okruglom stolu na kojem se razgovaralo o izazovima u radu s mladima.

Podršku mladima dao je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa koji je na sjednici čestitao članovima 3. saziva Skupštine i Odbora mladih na postignućima u protekloj godini i poželio sreću i uspjeh u radu novom sazivu.

Izvor: GDCK Križevci i HCK