Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
30.03.2023 Broj: 326

Svečanost u Gradskom društvu Crvenog križa ĐurđevacDana 30.03.2023. godine uručena su dva priznanja na svečanosti koju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac.

Danica Nikša prije pet mjeseci donirala je đurđevačkom Gradskom društvo Crvenog križa svoju kuću u Ulici Đure Basaričeka, a za hvalevrijedan potez sad je dobila i prigodno priznanje koje joj je uručio Robert Markt, izvršni predsjednik Crvenog križa Hrvatske. Tijekom cijelog života podržavala je razne humanitarne akcije, a kako ima riješeno stambeno pitanje, Danica nije htjela da njeno imanje na propada pa se odlučila za nesvakidašnju donaciju.

Đurđevačko Gradsko društvo Crvenog križa nema svoje prostorije pa će kuću iskoristiti za uređenje ureda i skladišta. Dio prostora planiraju iskoristiti i za pokretanje pučke kuhinje i socijalne samoposluge koja bi itekako dobro došla potrebitim građanima.

Robert Markt uručio je i visoko priznanje Red Hrvatskog Crvenog križa dugogodišnjoj volonterki dr. Ljiljani Sertić. Već više od 60 godina dr. Sertić volontira u radu Društva, darivala je krv 88 puta, predavačica je Prve pomoći, a istaknula se i humanitarnim radom tijekom Domovinskog rata.

Na svečanosti je prisustvovala predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije Đurđica Trbus, ravnateljica GDCK Koprivnica koja je ujedno i ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije Adela Sočev, ravnateljica GDCK Križevci Antonija Pukec te mnogi drugi gosti.

IZVOR: Podravski list i GDCK Križevci