Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
13.04.2023 Broj: 333

Svečano proslavljena 30. obljetnica Koprivničko-križevačke županijeSvečanom sjednicom Županijske skupštine u dvorani Domoljub u Koprivnici danas je proslavljena 30. obljetnica Koprivničko-križevačke županije, a svečanosti je, uz domaćine - župana Darka Korena, predsjednika Županijske skupštine Damira Felaka i zamjenika župana Ratimira Ljubića, prisustvovao i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Na sjednici su dodijeljena i javna priznanja zaslužnim građanima i pravnim osobama s područja županije te je tako Nagradu za životno djelo dobio dugogodišnji volonter Crvenog križa Stjepan Lončar.
Stjepan Lončar dugogodišnji je dobrovoljni darivatelj krvi koji je darovao krv 205 puta. Među najboljima je u Republici Hrvatskoj te je osoba s najviše davanja krvi u Koprivničko-križevačkoj županiji. Osim u dobrovoljnom darivanju krvi Stjepan je dugogodišnji volonter u Crvenom križu, član je Županijskog interventnog tima pri Društvu Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Gradskog interventnog tima pri Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica, član je Odbora i Skupštine i u GDCK Koprivnica i u Društvu Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Na svečanoj sjednici prisustvovali su mnogi gosti, a među kojima su bile i predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus i ravnateljica GDCK Križevci Antonija Pukec.

GDCK Križevci
IZVOR: ePodravina i Koprivničko-križevačka županija