Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
11.05.2023 Broj: 340

Program prometne kulture za najmlađeDana 11. svibnja 2023.g. u Osnovnoj školi Grigor Vitez u Svetom Ivanu Žabno, održan je „Program prometne kulture za najmlađe – Jumicar“.
Isti je održan u zajedničkoj suradnji tvrtke Jumicar Hrvatske, Policijske uprave koprivničko-križevačke i Policijske postaje Križevci, Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Svetog Ivana Žabno i Osnovne škole Grigor Vitez.
Tom prigodom učenici drugih i trećih razreda sudjelovali su u radionicama Crvenog križa o osnovama pružanja prve pomoći, te Dobrovoljnog vatrogasnog društva o gašenju požara na otvorenom prostoru i vatrogasnoj opremi. Tijekom radionica imali su prigodu pogledati i isprobati opremu koja se koristi za nadzor prometa, te poslušati savjete o sigurnom sudjelovanju u prometu u svojstvu pješaka, vozača bicikala, romobila i putnika u vozilima, te isprobati tzv. „pijane naočale“.
Za učenike osnovne i područnih škola, ovo je bila prilika na drugačiji način upoznati se s opasnostima u cestovnom prometu. Najzanimljiviji dio bio je Jumicarom prometni poligon, gdje su učenici, kao vozači, učili o prometnim situacijama i važnim prometnim pravilima.

Ovaj vid preventivnog prometnog odgoja namijenjen je djeci, da se odgovornije, pažljivije i sigurnije kreću u prometu.


  • IZVOR: