Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
20.04.2023 Broj: 341

Tehnički zbor sudionika sustava civilne zaštiteU četvrtak. 20. travnja 2023. godine na prostoru Sajmišta u Koprivnici održan je Tehnički zbor sudionika sustava civilne zaštite. Tehnički zbor održan je u povodu 30. obljetnice Koprivničko-križevačke županije koja je uz Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije bila organizator.
Jedan od sudionika bilo je i Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Kao članovi Interventnog tima sudjelovali su i dugogodišnji volonteri i članovi Gradskog interventnog tima iz Križevaca, a to su: Davor Japec, Miljenko Jagodić, Darko Križanić i Milenko Brkić.
Posjetitelji Tehničkog zbora imali su priliku razgledati vozila i opremu sudionika, uz edukacije o novinama u sustavu. Od opreme su predstavljena brojna vozila i cisterne, čamci, oprema za spašavanje i djelovanje u kriznim situacijama, medicinska i policijska oprema i slično, a pripadnici službi civilne zaštite posjetiteljima su održali i zanimljive prezentacije, poput gašenja požara osobnog vozila posebnim pjenilom.
Posebnu vrijednost ovom Zboru dale su edukacije usmjerene na djecu vrtićke te osnovnoškolske i srednjoškolske dobi koje su djeca sa zanimanjem pratila.

GDCK Križevci