Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
22.05.2023 Broj: 346

Sudjelovanje na petoj Međunarodnoj znanstvenoj konferencijiOvogodišnja peta Međunarodna znanstvena konferencija održana je 19. svibnja 2023. godine u Beogradu.

Na konferenciji je kao predavač sudjelovala dr.sc. Marija Zegnal Koretić, prof. koja u Gradskom društvu Crvenog križa Križevci vodi sportske aktivnosti u sklopu projekta „Aktivno starenje“, a gošća je bila predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a ujedno i predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Đurđica Trbus.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati istraživanja u kojem je analizirana motivacija i razina zadovoljstva kod žena koje sudjeluju u sportskim aktivnostima u sklopu projekta „Aktivno starenje“.
Istraživanje je pokazalo da su neki od osnovnih motiva sudjelovanja u aktivnostima ovog tipa: zdravlje, prevencija bolesti, druženje i sl. U istraživanju su sudjelovale 32 žene srednje životne dobi, uglavnom sa završenom srednjom školom, a 90,91% sudionica smatra kako je vježbanje opuštajuća aktivnost, dok se 100% sudionica izjasnilo kako je zadovoljstvo koje osjećaju nakon tjelovježbe direktan uzrok tome da se ponovno vraćaju sudjelovanju u ovoj aktivnosti.

Kao zaključak predavanja izneseno je da fizička aktivnost ima pozitivan utjecaj na zdravlje starijih ljudi uz pretpostavku da je program dobro osmišljen i prilagođen dobi polaznika.
Na kraju predavanja Đurđica Trbus zahvalila se na gostoprimstvu i prezentirala je mapu čunčane čipke kao suvenir grada Križevaca, a koju su izradile polaznice Dnevnog boravka GDCK Križevci.