Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
25.05.2023 Broj: 347

Završna konferencija programa „Klub osoba treće životne dobi“Dana 25.5.2023. godine u Hotelu Kalnik u Križevcima održana je završna konferencija programa „Klub osoba treće životne dobi“.
Program se provodio uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a njime se željela poboljšati kvaliteta života starijih osoba u lokalnoj zajednici, pružiti kvalitetna usluga starijem stanovništvu ruralnih sredina, a kroz aktivnosti programa korisnike se animiralo da svakodnevnu rutinu zamijene slobodnim aktivnostima te da se kroz druženja sa svojim sugrađanima osjećaju bolje, korisnije te na posljetku i sretnije.
Ciljana skupina programa bile su starije i nemoćne osobe u lokalnoj zajednici, međutim program je ujedno utjecao i na članove njihove obitelji te su oni kao takvi bili krajnji korisnici ovog programa.
Aktivnosti programa bila su savjetovanja (zdravstvena, pravna, ekonomska), psihosocijalna podrška, sastanci, kreativne radionice, biblioterapija i Internet corneri, te razmjene iskustava. Kroz sve tri godine ukupno je održano 49 aktivnosti, a sudjelovalo je u prvoj godini 72 korisnika, drugoj 87 i trećoj godini 78 korisnika.
Na završnoj konferenciji voditeljica programa Martina Car predstavila je rezultate programa te spomenula kako je ponovo apliciran program ovakve vrste, a za koji će se u narednim mjesecima dobiti rezultati.
Predsjednica društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus pozdravila je sve sudionike i zahvalila se na sudjelovanju, te poželjela sreću u provedbi budućih programa.

GDCK Križevci