Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
26.05.2023 Broj: 352

U Križevcima održan okrugli stol o udomiteljstvu pod organizacijom Udruženja “Djeca prva”Udruženje “Djeca prva” danas je u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci održala Okrugli stol na temu “Zajedno za djecu – suradnja lokalne zajednice u podršci udomiteljstvu za djecu”.
Cilj okruglog stola je povezivanje različitih stručnjaka, sustava socijalne skrbi, odgojno-obrazovnog sustava i cijele lokalne zajednice kako bi koordiniranim i sustavnim djelovanjem osigurali kvalitetnu podršku udomiteljstvu i usklađeno djelovanje u najboljem interesu i dobrobiti djeteta.
Okrugli stol zamišljen je kroz panel raspravu gdje će panelistice zajedno sa svim posjetiteljima razmjenjivati iskustva. Na panel raspravi sudjelovala je ispred Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Križevci magistrica psihologije Martina Marković, ispred Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Koprivnica socijalna radnica Ivana Papagiannis, voditeljica Vijeća za djecu i mlade Koprivničko-križevačke županije Petra Rep, udomiteljica Dubravka Čordašev ispred Udruge udomitelja za djecu “Osmijeh” Đurđevac, udomiteljica Natalija Rajtar iz Vrbovca, savjetnica i učiteljica razredne nastave Osnovne škole Dubrava Brankica Habuzin i magistrica psihologije Helena Rajčić ispred Udruženja “Djeca prva”.
Moderatorica Okruglog stola “Zajedno za djecu – suradnja lokalne zajednice u podršci udomiteljstvu za djecu” je izvršna direktorica Udruženja “Djeca prva” Natalija Stanković.
Ispred Koprivničko-križevačke županije okruglom stolu prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek koja je u uvodnom pozdravu istaknula – Želimo osvijestiti potrebu i želimo da se lokalna zajednica osvijesti da problema ima te da na tim istim problemima treba raditi. Svakako treba povećati svijest građana da se uključe na zadovoljstvo cijele zajednice i svih koji su u potrebi.
Magistrica psihologije i članica tima Martina Marković ispred Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Križevcima ispričala nam je više o samim aktivnostima koja se provode u okviru projekta – Priključila sam se ovom projektu u suradnji s Udruženjem “Djeca prva” i Područnim uredom Vrbovec prije više od godinu dana. Vrlo smo aktivni te smo organizirali edukativne radionice za udomitelje koje su se odvijale jednom mjesečno, zatim smo provodili individualna savjetovanja i sudjelovali u organizaciji druženja mladih udomljene djece i udomitelja na jednom OPG-u prema Vrbovcu.
Okrugli stol provodi se u okviru programa “Zajedno za djecu” kojeg provodi Udruženje “Djeca prva” u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područnim uredom Križevci i Područnim uredom Vrbovec na području Koprivničko-križevačke županije, Zagrebačke županije i Grada Zagreba, a odvijanje programa omogućeno je uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Okruglom stolu prisustvovala je i predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus.

Izvor: Televizija Križevci