Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
09.09.2023 Broj: 373

Obilježen Svjetski dan prve pomoćiSvake godine drugu subotu u rujnu obilježava se Svjetski dan prve pomoći. Cilj obilježavanja ovog dana je istaknuti važnost prve pomoći na globalnoj razini i uključiti širu javnost u obnavljanje svog znanja prve pomoći. Ovogodišnji slogan Svjetskog dana prve pomoći je „Prva pomoć u digitalnom svijetu“. Usmjeren je na to da građani nauče koristiti aplikacije sa znanjima i vještinama prve pomoći na mobilnim platformama i osobnim računalima.

Važnosti poznavanja postupaka prve pomoći svjedočimo svakog dana u različitim situacijama. Upravo iz tog razloga GDCK Križevci sa svojim djelatnicima i volonterima organiziralo je na trgu J.J. Strossmayera u Križevcima demonstraciju pružanja postupaka prve pomoći unesrećenim osobama. Brojni građani poslušali su predavanje o teorijskom dijelu prve pomoći, a isto tako mogli su utvrditi svoje znanje u postupku reanimacije ili pak stavljanja osobe u bočni položaj.
Osobitu zainteresiranost pokazali su oni najmlađi kojima je lutka za vježbanje prve pomoći bila zanimljiva.

Isto tako, u sklopu Dnevnog boravka GDCK Križevci također je organizirano ponavljanje postupaka pružanja prve pomoći, a članice su iznijele i svoja iskustva u situacijama gdje je bilo potrebno pružiti prvu pomoć.

GDCK Križevci