Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
24.04.2024 Broj: 478

Čipkarice Dnevnog boravka GDCK Križevci primile Priznanje gradonačelnikaPovodom proslave 772. rođendana Grada Križevaca u Velikoj dvorani Hrvatskog doma održana je 24. travnja svečana Sjednica Gradskog vijeća.
Proslavi su prisustvovali brojni gosti i uzvanici koji su uputili čestitke. Iz Gradskog društva Crvenog križa Križevci sjednici su prisustvovali predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko- a u Sklopu sjednice održana je i svečana dodjela javnih priznanja.
Među nagrađenima svojem mjesto su imale i čipkarice Dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa Križevci koje su primile Priznaje Grada Križevaca povodom desete godišnjice početka izrade čunčane čipke i nesebičan humanitarni rad.
Priznanje su uručili gradonačelnik Mario Rajn te predsjednik Gradskog vijeća Igor Frbežar.
Bitno je napomenuti kako je čunčana čipka postala simbol i suvenir grada Križevaca koji polako postaje prepoznatljiv ne samo u lokalnoj zajednici nego i izvan nje.
U gradskom društvu Crvenog križa svoj početak imala je 2014. godine kada je održan prvi tečaj pod vodstvom volonterke Emine Baričević. Kroz deset godina tečajevima je pristupilo sedamdesetak polaznika, uglavnom žena, koji su svoj rad kroz godine usavršavali i kroz mnoštvo čvorića doveli do radova kojima svatko iskaže divljenje.Više informacija i fotogalerija: https://krizevci.hr/odrzana-svecana-sjednica-gradskog-vijeca-gradonacelnik-rajn-za-buducnost-krizevaca-se-ne-bojim/