Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
20.05.2024 Broj: 479

Naši kuhari učili su volontere za rad u terenskim kuhinjamaČlanovi županijskog interventnog tima Koprivničko-križevačke županije sudjelovali su na treningu za rad s terenskim kuhinjama na Čiovu, u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa.

Voditelj ŽIT-a Koprivničko- križevačke županije Kristijan Kolarek, djelatnik GDCK Koprivnica, bio je voditelj treninga i glavni mentor polaznicima, a na treningu su aktivno sudjelovali i volonteri iz naše županije Zvonimir Šašek, Stjepan Lončar, Miljenko Jagodić i Davor Japec kao mentori.

Hrvatski Crveni križ provodi u kriznim situacijama razne aktivnosti među kojima je i priprema hrane u terenskim uvjetima, a edukacije poput ove iznimno su važne za povećanje spremnosti i učinkovitosti na terenu, no i prilika za druženje i razmjenu iskustava.

Trening je održan od 16. do 19. svibnja u prostoru ljetovališta Gradskog društva Crvenog križa Solin u Čiovu, u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, Društva Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije te uz podršku i pomoć Ravnateljstva Civilne zaštite . Sudjelovalo je ukupno 18 polaznika iz deset županijskih društava Crvenog križa koji su tijekom četiri dana stekli specijalistička znanja u pripremi i distribuciji hrane u kriznim situacijama.

Kako bi osposobili što više volontera i djelatnika za navedenu aktivnost i povećali spremnost za djelovanje, na treningu se kuhalo na terenskim kuhinjama uz uvjete sličnim kriznim situacijama, a posebnost treninga je bilo kuhanje u kamionu – kuhinji Civilne zaštite koji je već bio u upotrebi u niz kriznih situacija, između ostalog i u potresu u Turskoj.


  • IZVOR