Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
14.11.2023 Broj: 414

Svjetski dan šećerne bolestiSvjetski dan šećerne bolesti obilježava se 14. studenog sukladno preporuci Međunarodne dijabetičke federacije (engl. International Diabetes Federation). Tema obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti je „Dostupnost zdravstvene zaštite“. U 2023. godini, naglasak kampanje usmjeren je na važnost prepoznavanja rizika od razvoja šećerne bolesti tipa 2 kako bi se spriječilo ili usporilo razvoj komplikacija, naglašavanje utjecaja komplikacija povezanih s dijabetesom, te važnost pristupa informacijama i skrbi kako bi se osiguralo pravodobno liječenje.

Križevci su se pridružili globalnoj kampanji pod nazivom “Upoznaj svoj rizik – znaj svoj odgovor.
Gradsko društvo Crvenog križa Križevci, u suradnji sa svojim “Klubom dijabetičara Križevci” i “Biološkom grupom Gimnazije I.Z. Dijankovečkoga Križevci,” organiziralo je akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi u Turističko informativnom centru.

Akciji mjerenja šećera odazvao se velik broj građana, a u večernjim satima osvjetljena je zgrada Turističkog informativnog centra u plavu boju, čime su se i Križevci pridružili svjetskoj karti gradova koji svijetle za dijabetes.

GDCK Križevci