Novosti

Crveni križ Križevci

Povratak na novosti
25.04.2022 Broj: 197

Održana Skupština mladih Hrvatskog Crvenog križa



Od 22. do 24. travnja 2022. predstavnici mladih Hrvatskog Crvenog križa okupili su se u Domu Crvenog križa Grada Zagreba na Sljemenu, gdje je održana 2. sjednica 3. saziva Skupštine mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Predstavnici mladih Hrvatskog Crvenog križa prigodno su, po dolasku na Sljeme, 22. travnja 2022. posadili drvo crvenog javora kao poklon Zemlji povodom Dana planeta Zemlje.

Na sjednici je prisutnima predstavljeno Izvješće o radu Skupštine mladih Hrvatskog Crvenog križa za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine.

Osim redovitih aktivnosti koje su provodili, mladi Hrvatskog Crvenog križa su u odgovoru na krizne situacije sudjelovali u aktivnostima vezanim za provedbu masovnog cijepljenja građana protiv bolesti COVID-19 s više od 20 000 volonterskih sati, a u odgovoru na posljedice razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji bili su na terenu i pružali pomoć onima u potrebi s više od 50 000 volonterskih sati. Članovi Odbora mladih Hrvatskog Crvenog križa, koji nisu mogli prisustvovati Skupštini mladih Hrvatskog Crvenog križa uživo, na sjednicu su se priključili online putem aplikacije Zoom.

Tijekom trodnevnog druženja, osim na sjednici Skupštine mladih Hrvatskog Crvenog križa, mladi su imali priliku sudjelovati u nizu edukativnih radionica kako bi ih osnažili za daljnji nastavak rada pri njihovim društvima Crvenog križa.

Iz GDCK Križevci članica Skupštine mladih Hrvatskog Crvenog križa je Martina Car.

IZVOR: Hrvatski Crveni križ

  • POVEZNICA HCK: