KLUB 100!

Dobrovoljno darivanje krvi - KLUB 100!

"Klub 100" Dobrovoljnih darivatelja krvi Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije je osnovan 27. listopada 2014. godine a osnivači su bili Mirko Fogl, dr. Dragica Kramarić, Zlatko Jertec, Zdravko Fajt, Zlatko Šestak, Darko Fajdić, Stanko Fajdić, Stjepan Lončar, Zdravko Jakupec, Branko Berend, dr. Ljiljana Sertić i Slavko Večerić. Ideja pri osnivanju je bila da se okupe muški darivatelji koji su krv dali 100 i više puta, odnosno žene darivateljice s 75 i više darivanja, a svoju humanost i ljubav prema čovjeku i dalje iskazuju darivanjem krvi. Članovi "Kluba 100" prvenstveno se organiziraju oko popularizacije dobrovoljnog darivanja krvi, učestvuju u brizi o svojem članstvu, svojim znanjem, iskustvom i statusom koji imaju učestvuju u radu postojećih i osnivanju novih aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi, te vlastitim primjerom utječu na mlade pokazujući kako je darivanje krvi društveno korisno. Nadalje, pratimo akcije darivanja krvi u Gradskim društvima i na terenu i aktivni smo u promicanju darivanja. Članovi "Kluba 100" aktivni su tijelima Gradskih društva Crvenog križa Đurđevca, Koprivnice i Križevaca.

Za prvog predsjednika "Kluba 100" izabran je Stjepan Lončar uz kojeg su u Odboru i dr. Dragica Kramarić, dr. Ljiljana Sertić i tajnik Zdravko Fajt.

Darivatelji krvi sa 100 darivanja te darivateljice sa 75 puta darovanom krvi dobitnici su, odlukom predsjednika Republike Hrvatske, odličja Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski. Župan Koprivničko-križevačke županije darivateljima krvi sa 100 darivanja te darivateljicama sa 75 puta darovanom krvi daruje srebrnjake s likom Svetog Marka Križevčanina, zaštitnika Koprivničko-križevačke županije, a Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije zlatne narukvice. Odlukom Gradskog vijeća Grada Koprivnice darivatelji koji imaju prebivalište na području Grada Koprivnice dobitnici su Medalje Grada Koprivnice.